JADŁOSPIS  20 - 24 września         
            

PONIEDZIAŁEK  20.09

Zupa ziemniaczana

(skład: woda; wywar warzywny; ziemniaki; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz; )-300ml

Makaron z  sosem mięsnym

(skład: łopatka wieprzowa; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól, mąka pszenna ; pomidory: pomidory, papryka koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, sól, bazylia, pieprz biały ,czosnek): cebula; olej rzepakowy; pieprz; sól; pieczarki; woda; )-260g

Woda z cytryną

(skład: woda/cytryna/cukier)

WTOREK 21.09   

Rosół z makaronem        

(skład: woda; wywar warzywny; skrzydełka z kurczaka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie; liść laurowy ; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ) -300 ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Bioderko kurze pieczone

(skład: bioderka kurze; sól; papryka słodka; czosnek; zioła )-120 g

Kapusta czerwona zasmażana

(skład: kapusta czerwona; kwasek cytrynowy; cukier; sól; masło  )-100 g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

ŚRODA 22.09

Barszcz biały

(skład: woda; wywar warzywny; żurek: woda, mąka żytnia z otrębami, sól, czosnek, przyprawy;  ziemniaki; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml

Fasolka po bretońsku

(skład: fasola Jaś: koncentrat pomidorowy: kiełbasa; sól; papryka czerwona)-260g

Herbata

(skład: woda; herbata; cukier )-250ml

Bułka grahamka

CZWARTEK 23.09

Zupa marchwianka

(skład: woda; wywar warzywny; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; mąka pszenna; masło; sól; pieprz; jogurt)300ml

Ziemniaki

(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g

Gołąbki w sosie pomidorowym

(skład: łopatka wieprzowa; kapusta biła; ryż; jajka; koper; koncentrat pomidorowy: koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól ; mąka pszenna; sól; pieprz; papryka)160g

Kompot

(skład: woda; owoce ;cukier)250 ml                        

PIĄTEK 24.09

Zupa pomidorowa z ryżem         

(skład : woda; wywar warzywny; koncentrat pomidorowy:  koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól; ryż; laurowy, ziele angielskie; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól: natka pietruszki)-300ml

Ziemniaki

(skład: ziemniaki; koper; sól)

Kotlet z mintaja

(skład: mintaj; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ; cebula; sól ;pieprz; mieszanka ziół do ryb)-100g

Surówka z kiszonej kapusty

(skład: kapusta kiszona: kapusta biała; marchew; sól; liść laurowy  )-100g

Kompot

(skład: woda; śliwki ;cukier)-250ml                          


SMACZNEGO                                   
Jadłospis może ulec zmianie

Back to top